2007/03/21

> Berria: Erasoak > CATALUNYA: AMNISTIA INTERNACIONAL INVESTIGA EL CAS D'UN GAI VEXAT

  • Amnistia Internacional investiga el cas d’un gai vexat
  • 20 Minutos, 2007-03-21 # P. Caro

L’Observatori contra l’Homofobia ha rebut la visita d’Amnistia Internacional de Londres, que ha enviat a Barcelona a la representant Rachel Taylor per estudiar el cas de Xavier Segura, un jove presumptament agredit per policies nacionals a la comissaria de l’Eixample.


Els fets es remunten al 3 de juny del 2005. Aquell dia, el noi va ser detingut per resistència a l’autoritat, juntament amb quatre persones més, després de participar en una manifestació del col·lectiu gai.


El Front d’Alliberament Gai va demanar explicacions a la Delegació del Govern i al Congrés, amb el diputat d’Iniciativa (ICV) Jordi Herrera de mitjancer. Fonts de la delegació van confirmar-los que a Catalunya hi ha hagut nou denúncies contra la Policia per maltractaments al 2005 i altres nou més al 2006.


Els jutjats van arxivar el cas, en què Segura diu que va ser apallissat i insultat. En les 36 h que va estar detingut no se li va administrar les medecines que necessitava per l’asma, assegura. El front espera els informes d’Amnistia per decidir si denuncia a l’Estat per impunitat policial i agressions homòfobes.

No comments: